Výlet za kulturou a poznáním

autor: | 17. dubna 2018 | Akce školy, Aktuality

Výlet za kulturou a zajímavostmi

V úterý se první a druhá třída vydala na výlet do České Lípy. Prvním bodem v programu byla návštěva Jiráskova divadla. V divadle jsme odložili bundy a posadili se do hlediště. Divadlo dětem nám zahrálo pohádku O pejskovi a kočičce podle námětu pana Čapka. Celkem nám zahráli tři pohádky, které druháčkové i někteří prvňáčci znali. Byly to pohádky: Jak si pejsek roztrhl kaťata, O pyšné noční košilce a Jak si dělali k svátku dort. Herci nám do představení vkládali mnoho pěkných, chytlavých písniček, které se děti v hledišti učily. Představení se nám mooooc líbilo.

Dalším bodem našeho výletu byla návštěva hasičů v České Lípě. Českolipští hasiči nás vřele přivítali a provedli nás po celé budově. Rozdělili nás na dvě skupiny, první skupina začínala v garážích a druhá skupina se šla podívat na pokoje hasičů. Poté se skupiny vyměnily.

V garážích byl chaos….žáci pobíhali od jednoho auta k druhému, nevěděli na co dřív se podívat, co si vyzkoušet. Páni hasiči ukazovali auta, helmy, kombinézy, vysvětlovali, vyprávěli, odpovídali, no byli na roztrhání. Ale s trpělivostí a úsměvem žákům na všechno odpovídali. Věděli jste například, že hasiči mají 2 minuty na výjezd? My už to víme, i spoustu jiných věcí.

Dále nás provedli denními místnostmi, posilovnou, kuchyňkou, vším. Za to hasičům moc děkujeme. A víte, co byl pro nás největší zážitek? Když jsme viděli hasiče přímo v akci, zrovna nám povídali o autech a ozvala se siréna, která oznamovala výjezd ke spadlému stromu. Žáci s vykulenýma očima stáli a jen koukali J.

Já Vám o tom píši, ale přečtěte si, co nejvíce se líbilo jednotlivým žákům:

Samuel Randlíszek: „ V divadle se mi líbilo, jak zpívali. U hasičů se mi líbila hasičská auta.“

Vašík Krs: „ U hasičů se mi líbilo, že se o nás pěkně starali. V divadle se mi líbilo, že to bylo srandovní.“

Claudie Hrušková: „ V divadle se mi líbilo, jak tam zpívali. U hasičů se mi líbilo, jak se hasiči klouzali po tyči.“

Filip Roman Kožej: „ U hasičů se mi líbily dva výjezdy a tělocvična. V divadle se mi líbilo, jak zpívali.“

Véna Bystrý: „ Mně se nejvíc v divadle líbily písničky. U hasičů postele.“

Tak to byly naše zážitky z výletu J.

Bc. Tereza Jelenová a druháčci, Mgr. Alenka Hellerová a prvňáčci