Praha

autor: | 26. dubna 2022 | Akce školy, Aktuality

Ve středu ráno jsem šla do školy. V šatně už čekali ostatní děti s Renčou. V tom přišla i paní učitelka a spočítala si nás. Byli jsme všichni, a tak jsme vyrazili na autobusové nádraží. Po cestě Emička našla u klubíku kámen. Byla šťastná a nechala si ho. Autobus nám jel po osmé hodině. Byl dost plný, naštěstí jsme si všichni sedli. Paní učitelka překontrolovala, zda jsme připoutaní a mohlo se odjet. V Praze jsme vystoupili na Střížkově.

Napsala Adélka

 

Po dvou hodinách cesty jsme opravdu vystoupili na Střížkově a metrem pokračovali na zastávku Hlavní nádraží. Přestoupili jsme na tramvaj číslo 9 a jeli k Národnímu divadlu.

Šli jsme přes most Legií a asi v polovině mostu sešli po schodech na Střelecký ostrov. Jmenuje se tak proto, že kdysi dávno se na něm bojovalo.

Napsal Míša

 

Na Střeleckém ostrově jsme chvíli svačili a potom přišli Martin a Petra. Udělali jsme týmy po čtyřech a začali plnit úkoly. Naučili jsme se mnoho nových věcí o Praze.

Napsala Nelinka

 

Když jsme vše splnili, dostali jsme odměnu. Moc se nám to líbilo. Z ostrova jsme také uviděli obrovskou loď, která se plavila po Vltavě. Nikdy jsem ještě tak velkou loď neviděla. Zpět jsme šli pěšky až na Václavské náměstí. Tam jsme si každý dal nějakou dobrotu v Mc Donaldu a hurá do Dubé, kde na nás čekali rodiče. Rozloučili jsme se a frrrr domů….. Napsala Emička